Grupo BN / Blog / Neteja industrial / Neteja tècnica industrial eficient: com es realitza?

Blog

Neteja tècnica industrial eficient: com es realitza?

Les empreses especialitzades en neteges tècniques industrials com a Grup BN basen la seva eficiència en dos aspectes clau: la formació i capacitació del seu equip de treball i la maquinària utilitzada per a aconseguir els millors resultats. Disposar de maquinària no és cap garantia d’un treball ben fet si no hi ha un pla de neteja dissenyat específicament per a cada empresa. En funció d’aquest pla, es triaran les tècniques més adequades per a cada client. Li interessa saber com treballem i el que podem fer per a la seva empresa?

 Les neteges tècniques industrials tenen tantes variables com empreses i sectors industrials. Per més que puguem agrupar-les en grans grups (alimentari, químic-farmacèutic, automobilístic…) cada empresa representa un repte particular.

L’anàlisi de les necessitats de cada client de manera individual, la detecció i atenció als punts crítics i els programes de neteja que causin una mínima interferència en el procés productiu són els tres pilars que afermen la confiança entre l’empresa i el seu servei de neteja tècnica industrial.

Com es realitzen les neteges tècniques industrials?

En les neteges tècniques industrials s’usen diferents sistemes segons l’espai, l’equipament o els materials que s’hagin d’higienitzar. Cadascuna d’aquestes tècniques està secundada per maquinària dissenyada específicament per a aquesta tasca: des de les més senzilles fregadores a les màquines d’injecció-extracció per a les neteges en sec.

  • Fregat de grans superfícies. La neteja de grans extensions de sòl amb productes desgreixadors, bactericides o detergents es realitza amb màquines fregadores que es poden impulsar a peu o assegut.
  • Desinfecció per atomització. La desinfecció per atomització permet que els productes bactericides aconsegueixin zones recòndites o equips sensibles a la humitat. És el sistema indicat, entre altres, per a desinfeccions d’oficines i comerços amb equips informàtics.
  • Neteja amb aigua a pressió. L’aigua a pressió és un sistema ben conegut a nivell domèstic com a netejador de paviments d’exterior o fins i tot d’automòbils. A nivell industrial pot usar-se en determinades circumstàncies segons les zones o la maquinària.
  • Neteja per immersió. La neteja per immersió està indicada per a les neteges en profunditat de diferents components de la maquinària. Requereix coneixements tècnics per a triar els productes adequats per a cada màquina i per a cada sector industrial.
  • Neteja amb escuma. Especialment indicada per a neteges de tèxtils i zones de difícil accés. Té la variable de la neteja amb màquines d’injecció-extracció d’escuma per a tèxtils, que permeten injectar l’escuma i extreure-la en el mateix procés. S’usen especialment per a la neteja de butaques en sales de cinema o teatres, moquetes, etc.
  • Neteja amb doll de sorra. Les màquines propulsores de sorra s’usen principalment per a la neteja de façanes i parets de pedra o formigó, en les quals la brutícia estigui incrustada.
  • Neteja amb vapor sec. El vapor sec és un dels més potents desinfectants i netejadors. Aconsegueix temperatures elevades i requereix un alt grau d’especialització del tècnic. L’avantatge d’aquest sistema és que no requereix l’ús de productes químics ni necessita aclarit.

El factor humà és la clau de tot aquest procés i l’únic que garanteix una neteja tècnica industrial de qualitat. Grup BN disposa d’un equip de 2.000 persones que presten servei a més de 1.500 centres de treball repartits per tot el país.

Els nostres equips estan altament especialitzats en neteges específiques per a cada sector industrial o econòmic. Podem ocupar-nos de la neteja sanitària i desinfecció de la seva empresa ja sigui indústria, oficina o centre acadèmic, comercial o sanitari a Barcelona, Madrid, Euskadi, Aragó, Comunitat Valenciana, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Galícia, Astúries, Navarra i La Rioja.

Contacti amb nosaltres. Estem per a ajudar-lo.

Gemma HerediaNeteja tècnica industrial eficient: com es realitza?