Grupo BN / Blog / Neteja industrial / La importància d’una higiene correcta dels túnels de congelació

Blog

La importància d’una higiene correcta dels túnels de congelació

Els túnels de congelació són un dels punts crítics més susceptibles de causar contaminació en les cadenes d’elaboració de congelats. La neteja tècnica industrial ha d’assegurar una qualitat de neteja compatible amb les certificacions de seguretat alimentària. La qualitat del producte i la continuïtat de la producció depenen d’ella.

Beneficis de la neteja tècnica professional en els túnels de congelació

Les certificacions de seguretat alimentària (ISO2000, BRC, IFS o EUREP) són les que garanteixen que el producte alimentari i el seu procés de producció compleixen la normativa que estableix la Comunitat Europea o diferents organitzacions i països.
Aquestes certificacions inclouen una normativa molt estricta quant a neteja i desinfecció dels equips de producció i de les instal·lacions. Les neteges tècniques en el sector alimentari han d’estar realitzades per especialistes amb àmplia experiència per a identificar els punts crítics de la línia de producció.

Què evitem amb una correcta higiene dels túnels de congelació?

L’automatització dels túnels de congelació comporta sovint despreniments de producte que poden quedar retinguts en alguns sectors de l’equip.
Aquestes restes poden causar els següents problemes:

– Proliferació de fongs i floridures. L’ambient humit pot afavorir el creixement de floridures en llocs ocults que poden contaminar tota la producció.
– Proliferació de bacteris i gèrmens. La Listeria, la Salmonella, o el Clostridium són alguns dels gèrmens més comuns que transmeten els aliments.
– Contaminació creuada per al·lergògens. Les normatives de seguretat alimentària inclouen l’especificació de tots els al·lergògens susceptibles d’estar en contacte amb el producte. Les neteges tècniques són obligatòries cada vegada que es canvia la línia de producció.
A més dels problemes sanitaris, les acumulacions de material sòlid poden causar avaries. Les neteges tècniques garanteixen la continuïtat del procés productiu i eviten les obstruccions en la cadena.Les parades per neteja poden aprofitar-se també per a realitzar les revisions de manteniment imprescindibles per al bon funcionament de la maquinària.

Com es realitzen les neteges dels túnels de congelació?

Les neteges tècniques professionals dels túnels de congelació se solen realitzar amb hidro-netejadores a pressió que eliminen les possibles restes que puguin acumular-se en els punts crítics. Posteriorment s’apliquen productes fungicides i bactericides homologats per a la indústria alimentària.
Aquestes intervencions queden registrades en un informe que s’inclou en el pla de Neteja i Desinfecció de l’empresa.

Per què confiar en Grup BN la neteja tècnica dels túnels de congelació?

L’experiència de Grup BN en la indústria alimentària ens acredita com a empresa col·laboradora imprescindible per a qualsevol negoci que requereixi uns processos de neteja i desinfecció basats en les normatives de seguretat internacionals. L’ajudem a complir amb tots els requisits.
Grup BN ofereix els seus serveis en més de 1500 centres de treball de Barcelona, Madrid, Euskadi, Aragó, Comunitat Valenciana, Castella i Lleó, Castella-La Manxa, Galícia, Astúries, Navarra i La Rioja. L’experiència de la nostra divisió de neteja industrial especialitzada en el sector alimentari li donarà la confiança i la seguretat que requereix la qualitat del seu producte.
Contacti amb nosaltres i despreocupi’s. Ens adaptem totalment al seu horari i ritme de producció.

Gemma HerediaLa importància d’una higiene correcta dels túnels de congelació