Grupo BN / Blog / Neteja industrial / La importància de la desinfecció i neteja sanitària en temps de covid

Blog

La importància de la desinfecció i neteja sanitària en temps de covid

La protecció enfront del Coronavirus és el repte al què ens enfrontem per a tornar a reprendre les nostres activitats i els nostres negocis. El distanciament social i les mesures d’higiene extremes seran crucials per a mantenir la corba de contagis en descens fins a la seva total desaparició i prevenir nous brots en el futur. La neteja sanitària i les desinfeccions professionals formaran part de la rutina de tots els centres de treball i espais públics després de la COVID-19.

La pandèmia de la COVID-19 ha posat en escac al sistema sanitari i a l’economia a nivell mundial. Les mesures de confinament adoptades per no col·lapsar els hospitals es van suavitzant a mesura que decreix el nombre d’infectats.

Lentament tornem al que s’està anomenant “la nova normalitat”. Una normalitat que no tornarà a ser igual mentre existeixi el risc de rebrot de la malaltia. Les màscares seran d’ús obligatori en espais públics, haurem de deixar un espai de seguretat entre les persones i serà imprescindible realitzar neteges i desinfeccions periòdiques dels espais susceptibles de tenir un gran trànsit de clients.

La supervivència del coronavirus i les zones crítiques de contagi

Les neteges sanitàries rigoroses que es realitzaven als Hospitals i Centres d’Assistència Primària hauran de implementar-se també en altres espais. Les vies de contagi de la SARS-CoV-2 són per contacte directe, tot i que la capacitat de supervivència en superfícies contaminades també és alta. Segons un estudi recent (Doleman et al.) El virus pot mantenir-se viable durant

  • 72 hores en plàstics
  • 48 hores en acer inoxidable
  • 24 hores en cartró
  • 4 hores en coure

Aquesta capacitat de supervivència del virus en plàstics i acer inoxidable obliga a considerar els punts de contagi més crítics, com podrien ser les manilles de portes, botons d’ascensors, màquines expenedores, banys, baranes, cistelles i carrets de la compra, zones de caixa de supermercats …

Per a garantir la seguretat en gimnasos, clubs esportius, escoles, centres d’assistència primària, geriàtrics, oficines, indústries, supermercats o centres comercials serà recomanable comptar amb un servei de desinfecció professional que formi part del programa de neteja i manteniment d’aquests centres.

La importància de la desinfecció sanitària profesional

Les desinfeccions sanitàries professionals regulars són les úniques que garanteixen l’eliminació dels virus en les zones crítiques subjectes a gran trànsit de persones. Els serveis professionals treballen amb equips de nebulització i atomització capaços d’arribar a qualsevol espai susceptible d’estar contaminat.

Aquests equips dispersen el desinfectant en gotes de 0,8 i 0,5 micres que els fan innocus fins i tot per als equips informàtics. Grup BN treballa amb viricides com els amonis quaternaris, autoritzats pel Ministeri de Sanitat.

Aquests productes només tenen un termini de seguretat de mitja hora a una hora, que els fan totalment compatibles amb els horaris comercials més prolongats. També faciliten que es pugui establir una freqüència òptima de desinfecció, com podria ser 2 vegades al dia per als gimnasos o una vegada a la setmana per a una oficina amb pocs treballadors.

Grup BN et garanteix la desinfecció sanitària del teu negoci o centre per a ajudar-te a reprendre l’activitat del teu negoci.

Amb una àmplia experiència des de 1972, disposem d’un equip de 2.000 persones que presten servei a més de 1.500 centres de treball repartits per tot el país. Podem ocupar-nos de la neteja sanitària i desinfecció del teu negoci a Barcelona, Madrid, Euskadi, Aragó, Comunitat Valenciana, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Galícia, Astúries, Navarra i La Rioja.

Contacta amb nosaltres. Estem per a ajudar-te.

Gemma HerediaLa importància de la desinfecció i neteja sanitària en temps de covid