Grupo BN / Blog / Neteja industrial / Com evitar les peces amb defectes de pintura en el sector de l’automòbil

Blog

Com evitar les peces amb defectes de pintura en el sector de l’automòbil

La neteja defectuosa en les cabines de pintura del sector de l’automòbil és una de les causes que pot provocar el rebuig de tot un lot pel fabricant. Aquest problema comporta penalitzacions, pèrdues de temps i augment dels costos de producció. Confiar les neteges tècniques en equips especialitzats és una mesura que pot reduir la incidència de problemes en el sector.

La importància de la neteja tècnica en les cabines d’aplicació de pintura

Per a poder realitzar un servei de neteja tècnica de qualitat és imprescindible entendre com funcionen les cabines de pintura pressuritzades. Qualsevol residu que pugui romandre en suspensió pot dipositar-se en la superfície de pintat i inutilitzar tota la peça. O el que és pitjor, dificultar la mateixa pressurització de les cabines

Com es realitza la neteja de les cabines?

Les cabines d’aplicació de pintura per a peces destinades al sector de l’automòbil són les zones més delicades de tota la cadena i en les quals qualsevol error pot malmetre tot el lot de productes. Estem parlant de les cabines d’imprimació, les de pintura i les de vernissat.

Les neteges tècniques de qualitat revisen tota la cabina, començant pels filtres superiors dels equips d’introducció d’aire. Una vegada nets filtres i sostres, es procedeix a netejar tots els equips dels robots de pintura i les seves fundes, acabant pels sòls d’extracció.

El mètode és tan important com els productes utilitzats en aquestes neteges, tant els que s’usen per a netejar com els que s’apliquen per a facilitar les neteges posteriors. Aquests tractaments són els que optimitzen el procés i redueixen el temps de parada de les cabines d’aplicació de pintura.

Els productes químics usats pels equips tècnics de Grup BN no danyen els equips, són eficaços captant les partícules en suspensió i faciliten les neteges successives.

Les neteges tècniques de qualitat redueixen costos i temps

La falta de neteja o les neteges defectuoses poden provocar la caiguda de partícules que es troben en suspensió i provocar els tan temuts “pics”.
Les empreses del sector saben bé que aquests pics obliguen a iniciar de nou el procés, si volen que el lot superi el mostreig de qualitat del fabricador, amb la consegüent pèrdua de temps i augment en els costos de producció.

Altres problemes que poden provocar defectes en la pintura serien les partides de pintura defectuoses o restes de silicona en l’ambient.

Disposar d’un servei de neteja tècnica regular de les cabines de pintura és sinònim de reduir la possibilitat de tenir contratemps en el procés de producció.

Confiï en Grup BN la neteja tècnica de les cabines de pintura

Grup BN disposa d’equips tècnics especialitzats en neteges tècniques industrials del sector de l’automoció. Els nostres clients confien en l’experiència del nostre personal tècnic per a reduir costos de producció gràcies al servei i la professionalitat que oferim.

Ens adaptem a la cadència i horaris dels nostres clients, interferint al mínim en els seus horaris de producció. El factor humà és la clau de tot aquest procés i l’únic que garanteix una neteja tècnica industrial de qualitat. Grup BN disposa d’un equip de 2.000 persones que presten servei a més de 1.500 centres de treball repartits per tot el país.

Els nostres equips estan altament especialitzats en neteges específiques per a cada sector industrial o econòmic. Podem ocupar-nos de la neteja tècnica de la seva empresa ja sigui indústria, oficina o centre acadèmic, comercial o sanitari a Barcelona, Madrid, Euskadi, Aragó, Comunitat Valenciana, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Galícia, Astúries, Navarra i La Rioja.

Contacti amb nosaltres. Estem per a ajudar-lo.

Gemma HerediaCom evitar les peces amb defectes de pintura en el sector de l’automòbil